flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Першого апеляційного адміністративного суду /5-9 листопада 2018 року/

09 листопада 2018, 16:05

Протягом тижня (5-9 листопада 2018 року) на розгляд до суду надійшло 313 документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 872 вихідних листи. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 112 адміністративних справ.

Протягом тижня суддями Першого апеляційного адміністративного суду розглянуто 71 справу, значна кількість справ стосувалась перерахунку пенсі, призначення пенсії за віком, податкових та соціальних спорів. Існують поодинокі випадки виникнення спорів з приводу визначення підсудності.

Так, Перший апеляційний адміністративний суд розглянув справу № 242/4753/16-а за позовом Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку до міської ради про скасування рішення.

Позивач у своєму позові зазначив, що оскаржуване рішення міської ради про надання згоди на перепланування квартири шляхом пробиття дверного отвору в несучій стіні і побудування споруди прийнято з порушенням закону, а саме без врахування думки членів ОСББ, які не надавали згоди на перепланування квартири і побудування споруди безпосередньо на інженерних комунікаціях, які обслуговують мешканці всього будинку. Суд першої інстанції розглянув справу за правилами адміністративного судочинства та відмовив у задоволенні позовних вимог. Колегія суддів вважає помилковими висновки суду першої інстанції про те , що спір у цій справі є публічно-правовим і належить до юрисдикції адміністративних судів, оскільки спірні правовідносини стосуються права учасників справи на об’єкт нерухомого майна, права користування земельною ділянкою, а позовні вимоги у зазначеній справі спрямовані на захист цивільного права позивача. За таких обставин, своїм рішенням апеляційний суд закрив провадження у вказаній справі, роз’яснивши при цьому, що справа підлягає розгляду за правилами цивільного судочинства.

7 листопада 2018 року Перший апеляційний адміністративний суд відкрив свої двері для учнів Художньої школи Краматорської міської ради.

Юні відвідувачі мали нагоду бути присутніми на імпровізованому судовому засіданні, де їм розповіли про місію, покладену на судові органи, ознайомили із символами судової влади в Україні.

Дуже багато дітей висловили своє побажання прийняти участь у всеукраїнському конкурсі малюнку і твору серед школярів на тему «Правосуддя»

Завершилась зустріч екскурсією приміщенням суду, в ході якої відвідувачі завітали у робочі кабінети структурних підрозділів суду, поспілкувались із суддями та працівниками суду.

Прес-служба суду.