flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про перерахунок пенсії колишнім працівникам МВС оголошено перерву - Верховний Суд

19 жовтня 2018, 15:20

17 жовтня 2018 року Велика Палата Верховного Суду, розглядаючи зразкову справу № 802/2196/17-а (провадження № 11-308заі18) за позовом особи до Ліквідаційної комісії Управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області, третя особа – Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, про визнання бездіяльності неправомірною і зобов’язання вчинити дії за апеляційними скаргами особи та інших скаржників на рішення Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 12 березня 2018 року, дійшла висновку про необхідність оголосити перерву.

Спір у цій справі виник через різне тлумачення учасниками справи положень законодавства щодо переліку видів грошового забезпечення та його розмірів, що належить враховувати при перерахунку пенсії.

Зазначеним рішенням КАС у складі ВС, ухваленим за результатами розгляду зразкової справи, в задоволенні позову відмовлено. Суд у рішенні додатково вказав, що його висновки в цій зразковій справі належить застосовувати в справах щодо звернення пенсіонерів органів внутрішніх справ, яким призначено пенсію згідно із Законом України від 9 квітня 1992 року № 2262-ХІІ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», до суду з адміністративними позовами щодо виготовлення та направлення до органів Пенсійного фонду України нової довідки про розмір грошового забезпечення із зазначенням основних і додаткових видів грошового забезпечення.
У ч. 11 ст. 290 КАС України визначено, що рішення Верховного Суду у зразковій справі підлягає перегляду Великою Палатою Верховного Суду за правилами перегляду рішень в апеляційному порядку, визначеному цим Кодексом.

Велика Палата Верховного Суду переглядає в апеляційному порядку судові рішення Верховного Суду, ухвалені ним як судом першої інстанції, відповідно до ч. 3 ст. 292 КАС України.

У зв’язку з неявкою в судове засідання учасників справи, щодо яких немає відомостей про вручення повідомлення про дату, час і місце судового засідання, Велика Палата Верховного Суду оголосила перерву у розгляді справи.

Джерело: Веб-сайт Верховного Суду: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/