flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості в Першому апеляційному адміністративному суді

22 листопада 2019, 11:47

22.11.2019 в приміщенні Першого апеляційного адміністративного суду відбувся захід в межах Всеукраїнської акції «Урок справедливості» для учнів 4-А класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 м. Краматорськ. Метою заходу є ознайомлення дітей з місією суду в суспільстві.

Школярам було продемонстровано анімаційний фільм «Слон проти Жирафи», який було створено в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя".

Після перегляду мультфільму відбулась дуже цікава інтерактивна гра-дискусія, в якій діти уявили себе суддями, залучилися до обговорення вирішення спору, де кожен висловив власну думку та розсудив звірів.  Учні ділились враженнями, не стримуючи емоцій та дійшли висновку, що найкраще – не сваритися, а коли посварилися – швидше миритися!

Під час «Уроку справедливості» школярі ознайомилися з невід’ємними атрибутами  здійснення суддею правосуддя – нагрудним знаком та мантією. Працівники суду, поспілкувавшись із дітьми, звернули увагу на основне завдання правосуддя – забезпечити кожному право на справедливий суд та провели екскурсію приміщенням суду.

За результатами Уроку діти отримали диплом і наліпки «Клубу Справедливців».

Координаційну допомогу у плануванні та проведення уроку надала Асоціація розвитку суддівського самоврядування України.

Прес-служба суду